Waterdicht of waterafstotend?

Het waterafstotend maken van de dekens gebeurt na het wassen als deze droog zijn.

Wij kunnen geen garantie geven op waterdichte paardendekens (dat ze ook waterdicht blijven na het wassen). Dit omdat wij van te voren niet kunnen zien of een deken nog waterdicht is. 

Ook duurdere merken kunnen na een wasbehandeling niet meer waterdicht zijn, dit kan te maken hebben met de stevigheid van de stof (vezels kunnen oprekken door verkeerde pasvorm) , hoe lang de deken niet gewassen is, dit i.v.m. mest, urine, modder en hoe de dekens zijn opgeborgen.

Bij dekens die te lang vies in de kast hebben gelegen wordt de binnen en buitenlaag aangetast, daarom raden wij aan altijd je deken op tijd te laten wassen. Een deken die te lang in de kast ligt kan schimmelvorming krijgen of diverse slijtageplekken.

Wij kunnen een niet meer waterdichte deken niet waterdicht maken. Wij kunnen de deken enkel waterafstotend behandelen en het kan dan voorkomen bij hevige of langdurige regenval dat de deken toch doorlekt.

Een deken waterdicht maken met een middel daarvoor wordt sterk afgeraden omdat de deken daarna ook niet meer kan ademen.

De basis voor een goede waterdichte deken is echter altijd het materiaal zelf, waarvan de deken is vervaardigd en natuurlijk de staat van de deken.